perjantai 24. toukokuuta 2013

"Röyhelö"kakkuja

Hääblogeja selatessa tulee väkisinkin bongattua jos jonkinlaisia hääkakkuviritelmiä ja olen koittanut poimia sieltä niitä mielenkiintoisimpia ja joukosta erottuvimpia tai vaihtoehtoisesti omaa silmää eniten miellyttäviä. Aikansa bongailtuaan, sitä pistää merkille jotain yhtäläisyyksiä, liekö ne sitten jonkin tietyn ajankohdan trendejä tms. Niin siis myös nyt näiden kakkujen koristelun suhteen kyseessä lienee jonkin sortin trendistä (en tiedä kyllä suoraan sanottuna, kuinka ajankohtaisesta). Kyseisiä kakkuja yhdistää (ja erottaa muista tietokoneelle tallennetuista) tuo melkoisen elävän oloinen kerrosmainen pinta. Ja kyllä, mulle tulee tämän postauksen kakuista mieleen röyhelöt. Ja kuten mekoissakin, toisten röyhelöt on muhkeammat kuin toisten..

Kuva
Kuva
Kuva
Omaa silmää miellyttää eniten tuo hieman paahdetun marengin oloinen persikkaisen sävyinen röyhelökakku, eli ylimmäinen. Keskimmäinen sen sijaan olisi omaan makuun hieman jo liian erikoinen. Se näyttää melkein kun huonomman leivontapäivän omanneen emännän päällekäin pinoamalta lässähtäneiden torttujen keolta. Alimmainen kakuista taasen on hennon romanttinen ja siitä tulee tosi vahvasti mieleen sellanen pitsiröyhelömekko. Tai vielä paremmin, vanhanajan pitsialuspöksyt tyylillä Maijalla oli karitsa! :D Hmm.. pitsipöksyt ja hääkakku.. ei ihan houkuttelevin yhdistelmä. Mutta jos mielikuvasta pääsee eroon, on tuo alin kakku kyllä tosi nätti ja kukkakoristeensa ja jalustansa jatkavat tunnelmaa (ei sitä pitsipöksytunnelmaa vaan hennon romanttista) loistavasti.

Oheisella tyylillä koristeltuja kakkuja näkisinkin parhaiten romanttisissa häissä, joissa ei muutenkaan ole pitseissä ja puuterisissa pastellisävyissä säästelty. Moderneihin ja pelkistettyihin häihin nämä ei istuisi, tai ainakin ne pompsahtaisivat tyylistä vähän turhan kovin silmille.

Niin tai näin, savolais-pohjalaisissa häissä ei näillä näkymin röyhelökakkuja nähdä. Tai mistä sitä vielä tietää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti