keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Katumapäällä vuodenajan suhteen?

No olihan se vaan ajan kysymys kun meikäläisen mielihalut häiden ajoittumisesta eri vuodenaikoihin heittää häränpyllyä: "Kyl ne kesähäät ois niin paljon kivemmat ku paistas aurinko ja on lämmintä ja vois olla ulkona." Tai sitte olisi kylmää, tuulista ja sataisi vettä, kuten tänään.

Kuva
Tämä ajatusketju sai alkunsa kotimatkalla, tihkusateessa kotiin kävellessä, kun jostain kumman syystä mieleni siirtyi hääkuvaukseen. Ajatuksenkulku kutakuinkin seuraavanlainen: "Hitto, ei talvella saa ees mitään kivoja kuvia kun ei oo mitään väriä eikä valoa. Pahimmassa tapauksessa loskaa ja harmaata. Ja kylmä! Kesällä sais niin paljon romanttisempia kuvia.Olis kaunista kun aurinko siivilöitys puidenlomasta ja lois pehmeää valoaan varsinkin illemmalla. Ja vois mennä luontoon kuvauksiin. Ei tarttis keksii mitään sisäpaikkoja. En todellakaan haluu mitään studiokuvia!" Jne..

Kuva
Tämän vallitsevan vuodenajan lisäksi suuri syy meikäläisen kesähää-kaipuuseen lienee yksinkertaisesti se, että varmaan 80 % koneelleni tallentamistani inspiraatiokuvista on tavalla ja toisella kesähäistä. Eikä siis mistää kesähäistä seurojentalolla tai juhlakartanossa vaan kesähäistä puutarhassa.

Kuva
Jepp. Tämän postauksen kuvat toimikoot todisteena utopistisista haaveistani. Suomen kamaralla ei varmasti saa kohtuullisella budjetilla kuvien kaltaisia viinitilahäitä antiikkisohvilla ja puihin ripustetuilla valoköynnöksillä. Puhumattakaan kesäsäiden varmuudesta. Että ei muuta ku jalat takas maan pinnalle.

Kuva

Mutta saa kai sitä haaveilla ja vaikkei saisikaan, aion itsepintaisesti jakaa jatkossakin näitä ihania puutarhahääkuvia. Itse nimittäin ainakin aion poimia ideoita pienemmän mittakaavan puutarhakekkereihin, joita aion pitää tulevaisuudessa (näppärä viittaus talon etsimispuuhiin, jotka vie tällä hetkellä kutakuinkin kaiken vapaa-ajan). Ekat puutarhakekkerit tälle kesää tulee tosin mitä todennäköisimmin sijoittumaan anopin takapihalle joen varteen. Mielikuvia on jo, toteutusta odotellessa ;)

Kuva
Ja tuleehan näistä kuvista ihanan haaveileva fiilis.. Toivottavast teillekin.

ps. Saa niitä nättejä kuvia talvellakin, aivan varmasti. Hyvällä tuurilla voi saada sen pehmeän auringonvalonkin.

4 kommenttia:

  1. No meillä on häät kesällä mut juhlapaikassa ei ole edes terassia et se siitä vaik oiskin hyvä sää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, hyvä pointti. Itseasiassa se juhlapaikka johon on nyt itse päädytty, siinä ei myöskään ole piha-aluetta lainkaan.. Mutta tosiaan talvella se ei haittaa kyllä yhtään :D

      Poista
  2. Mä oon välillä haikaillut syyshäiden suuntaan. Kai siis joka vuodenajassa on ne omat erittäin hyvät puolensa eikä kuitenkaan voi valita kuin yhden päivän. :) Ja nää puutarhakuvat ovat ihania! Haluaisin itsekin tuollaiset, mutta ei Suomen kesäsäässä ihan uskaltaisi luottaa siihen, että kaunein kesäpäivä osuu tietenkin hääpäiväksi. Sen sijaan minäkin puran tämäntyyppisistä kuvista inspiroituvaa intoa pieniin puutarhajuhliin ensi viikolla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kesän säät on kyllä arvaamattomat. Itse lohduttauduin jossain vaiheessa ajatuksella, että kesällä tulee muutenkin pidettyä enemmän pienimuotoisia kekkereitä kuin talvella, joten pidetään häät talvella ja kesäsin sitten muita illanistujaisia yms.

      Poista