lauantai 27. heinäkuuta 2013

Skumppavinkki

Hmm, en tiedä kuinka kyseinalaista on jakaa skumppavinkkejä netissä julkisesti ilman että lukemisen jatkamiseksi vaaditaan klikkausta "Kyllä, olen 18-vuotta täyttänyt". No tässä tulee.


Jos harkitset hankkivasi itsellesi ja ihanalle miehellesi vähän "parempaa" skumppaa häissä nautittavaksi, mutta et ole ihan varma, että haluaisit satsata monta kymmentä euroa oikeaan shampanjaan, harkitse seuraavaa vaihtoehtoa. Olettaen siis että tykkäät kuivasta kuoharista (mitä shamppiskin mitä suurimmissa määrin on).


Wolfberger Crémant d'Alsace Brut. Tämä ranskalainen kupliva on siis crémantia, mikä wikipedia (siis tietysti maailman luotettavin lähde, eiks ni?) määritelmän mukaan tarkoittaa mm. seuraavaa: Sparkling wines designated Crémant ("creamy") were originally named because their lower carbon dioxide pressures were thought to give them a creamy rather than fizzy mouth-feel.



 Pehmeää, kauniisti kuplivaa, kohtuullisen hintaista ja parempaa kuin halvin shampanja (nykyisen kieliopin mukaan se kai kirjoitetaan ilman hoota kahdella peellä, mutta mielestäni hoo ja yksi pee kuullostaa paremmalta), eli erittäin harkitsemin arvoista hääparin onnen päivän kippistelyyn. Ja nimestä huolimatta (Wolfberger... hmm) ei tippaakaan niin saksalaisen jämäkkää kuin voisi luulla.

Pullo kyseistä kuplivaa juhlajuomaa maksaa 13,99 € ja koska en tue millään tapaa umpihumalaisia hääpareja, riittää pullo tai kaksi mainiosti kippistelyyn ja avioitumisen juhlimiseen, mikäli siis haluaa alkoholia käyttää (apua, onko minusta tullut liian miellyttämisen haluinen: "Ajattelen kaikkien mahdollisten, jopa ei lukiojoihini kuuluvien mielipiteitä"?).   


Ja syy miksi skumppa on kuvattu Iittalan Kartio-lasissa: Pohjalaanen ei juo viini, skumppaa tms kyseiseen tarkoitukseen sopivista laseista KOSKA viinilaseja ei voi laittaa tiskikoneeseen, kun taas Kartio-lasit voi. Fiksu mies ;) 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa tutulta tuo Pohjalaisen käytännöllisyys! terveisin naimisissa etelä-pohjalaisen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lienee siis joku etelä-pohjalaisten juttu tuo suorastaan ylitsevuotava käytännöllisyys :P

      Poista