torstai 24. huhtikuuta 2014

Can't talk, eating!

Muistaako joku kun ennen muinoin pohdin täytyykö häissä olla lämmintä ruokaa ja mietin jopa ihan ite ruuan tekemistä?

Unohtakaa kaikki ne puheet! Vedetään jotain ihan ohi noiden ja jotain mitä monikaan meidän vieras ei ole ennen häissä kokenut: Istuva illallinen. Jep, kuulit ihan oikein (tai jos olet lukenut blogiani aiemmin, kuulit tän jo kutsujen lähetysvaiheessa).

Hommahan toimi niin, että vieraat sai kutsujen mukana ilmottautumiskortin, jossa vierasta pyydettiin valitsemaan liha, kala tai kasvisruoka pääruuaksi sekä ilmoittamaan mahdolliset erikoisruokavaliot. Mitään sen tarkempia yksityiskohtia ei annettu (koska niitä ei vielä tiedetty itsekään tuolloin).

Alkuruuaksi kaikki sai mustajuurikeittoa ja juuressipsejä. Siinä keitossa oli päällä vielä joku tillivaahto. Nams. Mut sori, ette saa kuvia keitosta, koska niitä ei ole! Sen sijaan saatte kuvan valkoviinin kaadosta :D


Noni mut sit pääruokaan. Kasvissyöjät sai eteensä Timjami risottoa, sinappimarinoitua punajuurta ja rucolasalaattia. Ei kuvaa.. Mutta kuulin kasvisvaihtoehdon valinneilta, että oli just oikean kypsystä risottoa ja tosi hyvää.

Kalan valinneet saivat halstrattua merilohta, tilli-perunaterriiniä ja tähtianis-voikastiketta., kas näin:


Myös tämä oli kuulemma tosi hyvää.

Meistä kumpikin meni lihavaihtoehdolla, koska se nyt vaan kuullosti noista kaikkein parhaimmalta: Matala kypsennettyä naudan fileetä (pitopalvelun mukaan härän mutta me kirjotettiin se menukortteihin nautana, koska härkää se tuskin oli), pekoniperunaa ja timjamikastiketta.


Voi taivas että oli hyvää! Ja annos oli ihan tosi iso, mistä olin tavallaan aika yllättynyt.

Ja jotta ei oltas oltu helppoja asiakkaita, tilattiin muutamille ihmisille liha mediumin sijaan kypsänä. Esim oma äitini ei voi syödä mediumia lainkaan (mieltymys kysymys) ja eräs raskaana oleva rouva pyysi jo vastauskortissa ettei syö raakaa lihaa. Niinpä mediumia noin viidelle henkilölle. Ja tässä kohtaa viimestään tosi iso hatunnosto pitopalvelulle, joka sai oikeille lautasille kypsän lihan, joka ei ollut sitkeää! Tokihan meillä oli pöytäkartat toimitettuna keittiölle :)

Tavallaan otettiin riski siinä kun tarjottiin vieraille medium-kypsyydellä ollutta lihaa, mutta toisaalta ei toi veristä ollu ja enpä nähnyt kenenkään jättävän lihaa lautaselle.

Kaikki kehu ruokaa, jopa keittiöalalla toimivat sukulaiset. Meni siis ihan nappiin ja ollaan tyytyväisiä. Ainut miinus siitä, että tarjoilu toki ottaa aikaa. Mutta saipahan siinä sitten ihmiset keskustella rauhassa ja morsiusparikin syödä rauhassa.

6 kommenttia:

 1. Meilläkin oli pöytiintarjoilu ja se toimi ihan hyvin, vaikka ei ehkä olekaan se kaikkein yleisin tapa tarjota ruokaa häissä. Hyvältä näyttää ruuat! :)

  VastaaPoista
 2. Pöytiin tarjoilu kuulostaa ihanan ylelliseltä! Ja nuo annokset vasta näyttävätkin herkullisilta! Olisin itsekin noiden kuvien perusteella valinnut sen lihan ja nimenomaan mediumina :) Ottaahan tarjoilu varmasti aikaa, mutta niin ottaa se buffetpöytään jonottaminenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että buffaankin jonottaessa menee aikaa. Kuva on itseasiassa kypsästä lihasta, mutta koska se oli matalakypsytettyä, on lihan väri vielä punertava. (Mutta erittäin lihankypsyys nirson äitini mukaan oli kuitenkin kypsää).

   Poista
 3. Pöytiin tarjoilua kuulostaa ihanalta :) Suomeen tämä ei vielä ole rantautunut yleisesti, saisi tosin olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ties vaikka se alkaisi pikkuhiljaa Suomessakin yleistyä. Varsinkin kun varsinaisen ruuan hinnan kanssa ei ollut eroa ottiko buffan vai lautastarjoilun.. Toki tarjoilijoita sitten tarvittiin ruokailun ajaksi enemmän.

   Poista