maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kokeiluja kahvipöytään, Manteli-liköörikeksit

Kahvipöydän herkkujen kokeiluissa vuorossa oli mantelinen keksi pienellä sitruslikööritwistillä. Pohjalaanen tykkäsi ihan valtavasti ja nää oli ihan super helppo tehdä.



Pakastuksenkin keksit kesti loistavan hyvin ja uskoisin, että tarvittaessa näistäkin pystyy loihtimaan gluteenittomia. Vähän etäisesti (kiitos mantelijauhojen) maistuivat macaron niiltä kekseiltä, mutta se likööri toi siihen kyllä kaivatun hennon arominsa.

Sanoisin, että nämä sopisi yksinkertaisuudessaan mainiosti maalaisromanttisiin häihin, mutta miksei muihinkin, varsinkin jos vähän sulattelis suklaata ja koristelisi keksit suklaaviiruilla.

Näitä siis tulee mitä todennäköisimmin meidän herkkubuffaan, mutta vähän vaan pienempinä ja ohuempina. Nämä on meinaan sen verta jykevää ja tiivistä syötävää, että koekeksien kokoisina voisivat olla vähän liikaa kaiken muun kanssa.

Resepti Leivotaan lehden reseptiä mukaillen:

2 valkuaista
200g mantelijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl likööriä

Vaahdota valkuaiset, sekoita kuivataineet, lisää kuivat aineet varovasti valkuaisvaahtoon, lisää likööri, tee taikinasta sopivan muotoisia ja kokoisia keksejä, paista 15 min 175 asteessa.

Aikaisemmin testattua: Marengit, Banaani-suklaamuffinsit, Gluteeniton suklaakakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti