torstai 21. helmikuuta 2013

Pakkoko se on niin perinteinen paikkakortti olla?

Varsinkin kun vaihtoehtoja on muitakin. Mitäpä jos länttäisi morsiusparin nimen sijaan vieraan nimen lautasliinaan tai kirjaisi paikan suoraan pöytään?

Kuva

Rouheasti maalaisromanttisissa häissä voisi erinomaisesti käyttää huolittelemattomia kangaslautasliinoja, joihin joku kauniilla käsialalla olisi kirjoittanut sen vieraan nimen, kenen paikasta on kyse. Saisipa vieras kivan "kiitoslahjan" mukaansa. Mietippä miten hauska idea se on, varsinkin jos vieraana on perheitä. Saisi koko perhe kerralla nimikoidut lautasliinat. Ehkä ei niin rouheissa häissä lautasliinat lienee syytä huolitella ja voisihan käsityöihminen sitten vaikka kirjailla langalla nimikirjaimet lautasliinoihin. Taatusti persoonallista ja jokaista vierasta ajatellen tehtyä.

Kuva

Rouheeseen häätunnelmaan sopii myös voimapaperi pöytäliinan korvikkeena ja siihen suoraan kirjattu "paikkakortti". Vaatinee jonniin verran mittanauhan käyttöä, että saa nimet kohilleen ja aikaa ja jaksamista, että jaksaa jokaisen nimen siististi kirjata. Mutta ei taida voimapaperi ainakaan vielä olla paljoa käytetty idea häiden kattauksessa. Mutta ehkä rapujuhliin pienemmässä mittakaavassa..?

Jos edelliset ideat on liian työläitä, voisi seuraava idea vaatia vähemmän aikaa.

Kuva

Eikös nuo tagit ole nyt jokseenkin muodikkaita? Miksei siis merkkaisi niillä jokaiselle vieraalle oman paikan kiinnittämällä tagin tuoliin. Eipähän veisi paikkakortti tilaa pöydässä.

Itselle kelpaisi mikä tahansa näistä ideoista, mutta ehkä tosiaan tuota voimapaperijuttua en ihan häihin asti veisi. Grilli- tai rapujuhlissa aion kyllä kokeilla. Mitä todennäköisimmin tulen kuitenkin ainakin vakavasti harkitsemaan ja ehdottamaan pohjalaaselle paikkakortin liittämistä yllätyksettömästi lautasliinan ja ohjelma/menulehtisen kanssa samaan nippuun liitettäväksi.

Mites siellä ruudun toisella puolella, onko tulossa jotain erilaisempaa paikkakorttien sijoittelu meininkiä?

3 kommenttia:

 1. Hah :D Meille tulee ruskean sävyinen tagilappunen, juutinaruun kiinnitettynä ja ohjelma/menukortin sisältävän kangasservetin ympärille käärittynä :D Kuinka omaperäistä. Hauskoja ideoita! Toi voimapaperi saattais kyllä olla aika työläs ainakin jos on useamman kymmenen hengen pippalot tiedossa. Ja kun paikat pystyisi piirtämään vasta hääjuhlapaikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei varmaan sadan hengen häihin jaksaisi alkaa voimapaperille kirjottelemaan nimiä, paitsi jos on useampi päivä ja useampi tekijä.. :D Tuo teidän setti kuullostaa hyvältä, siihen suuntaan kun varmaan täälläkin päädytään kuten tuossa lopussa totean, vaikka vielähän tässä ehdin bongata ideoita.

   Poista
 2. Ihana idea tuo lautasliina! Voisin hyvinkin käyttää omissa häissäni jos paikkakortteja tarvittaisiin. :)

  VastaaPoista