sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kokeiluja kahvipöytään, Suklaakakku (gluteeniton)

Bongasin Ullanunelma -sivustolta reseptin suklaakakkuun, johon ei tule jauhoja laisinkaan. Kyseessä siis gluteeniton ja tarvittaessa myös laktoositon vaihtoehto hääkakulle.

Kakkuun tulee pitkälti vaan voita, kananmunia ja tummaa suklaata (löytyy myös laktoosittomia vaihtoehtoja tähän esim Brunbergilta), joten kakusta tulee tosi tiivis ja mukavan kostea. Ja Pohjalaasen mukaan sellasenaan vähän kananmunainen, ylläri.

Mutta sen munaisuuden ja tylsähkön ja arkisen ulkomuodon saa kyllä häivytettyä hyvin, kun laittaa paljon päällisiä. Kesäaikaan saattaisin laittaa jotain kivaa maustetun rahkan ja kermavaahdon sekoitusta ja rutkasti tuoreita marjoja tai vielä paremmin suklaamoussea (mutta ei sellaista kanamunan kanssa tehtyä) ja marjoja.


Oli muuten hyvää ihan vaan runsaalla mansikka ja pensasmustikka röykkiälläkin. Tosin meidän häiden aikaan ei ole tarjolla tuoreita marjoja siinä määrin, että niillä viitsisi kakkua ylenmäärin koristella, mutta sen sijaan appelsiineilla taitaa olla sillon jossain päin maailmaa sen verran kausi käynnissä, että kaupassa on niitä ihan mehukkainakin tarjolla. Siispä kakun päälle appelsiini-tuorejuustoa ehkäpä vaahdotettuun kermaan sekoitettuna (nyt ei ollut kotona kermaa tarjolla) ja päälle kaltattuja appelsiinipaloja ni avot, johan maistuu.


Appelsiinin ja suklaan liitto on meikäläisen makuun lyömätön.

Ja mitä tulee pakastamiseen: Ei havaittu viikon pakastamisen aikana juurikaan eroa tuoreeseen verrattuna.

Nyt muuten kun katsoo noita kuvia niin onhan nuo vähän sellasen arkisen oloisia, mutta juhlavuuttahan voisi lisätä pinoamalla kaksi kakkua (näistä tuli jotenki aika litteitä), laittamalla väliin jotain täyteläisen ihanaa täytettä ja päälle vaikka ihan kunnon kerma kuorrutteen marjoineen yms härpäkkeineen.

Aiemmat kahvipöytäkokeilut: marengit ja banaani-suklaamuffinsit

4 kommenttia:

  1. Voi mitä ihania herkkuja :) tykkään itsekin appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä todella paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suklaa rakastaa appelsiinia ainakin meikäläisen makumieltymyksissä :)

      Poista
  2. Nam! Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä tää kakkukokeilu! Ja mun makuun toimii mainiosti nuo koristeluversiotkin niin, että tuoreiden koristeiden ansiosta suklaakakusta tulee ihan tarpeeksi juhlava jopa häihin. :) (Mutta toisaalta taidan olla pahanlaatuinen suklaaholisti, joten mikä tahansa suklaasta tehty on mulle kuin taivas maan päällä, eikä siks mun mielipiteitä kannata tässä pahemmin kuunnella :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla kommenttia toiselta suklaaholistilta ;)

      Poista