maanantai 24. syyskuuta 2012

Unelmia hääpaikasta. Osa 1, maalaismaisemaa

Koska kaikki, siis kutakuinkin ihan kaikki meidän häiden osalta on vielä auki, ei kiellettyä haaveilla hääpaikoista. Koska teemakin on vielä hujallaan kun ellun kanat, olen päättänyt jakaa ideoita vähän eri teemojenkin mukaan... Aloitan reippaasti luonteikkaasta ja rustiikkisesta.


Kuva
Kuva + kuvaaja
Kuva



Kuva


Huomattavaa on, ettei rustiikkinen tarkoita tällä kertaa lannalta haisevaa ja nuhjuista, vaan tyylikkäällä tavalla maalaisromanttista. Puupalkkeja yms saa näkyä ja se on jopa suotavaa, mutta vastaavasti mäntypaaneliseinät eivät innostaisi. 

Noista kahdesta inspiraatiokuvien ladosta haluaisin nostaa esille tilantunnun, kiitos korkean katon. Ja etenkin alimman kuvan lankkulattia on jotenkin ihana. Sen sijaan vastikään ohi kiitäneen Suomen sateisen kesän, voisin sanoa, että ylimmän kuvan muuten kyllä ihanan harva seinälaudoitus voisi olla vähän, no ei niin kiva, vaikka tuo harva laudoitus onkin ihana piirre kuvassa, auringon siivilöityessä romanttisesti.

No inspiraatiokuvat sikseen ja pohtimaan löytyykö tällaisia paikkoja jostain alle 150 kilometrin säteellä Turusta?

Uudessakaupungissa löytyy lupaavanoloinen paikka nimeltä Kartanon Kankurit. Kuvagallerian perusteella puitteet maalaisromanttisuuteen on kohdallaan, mutta hieman arveluttaa tuo tilan ahtauden tuntu. Mutta tämä kommentti tässä vaiheessa kun en paikkaa ole nähnyt livenä, voihan se osottautua joksikin muuksi.

Seuraavana potentiaalisten kohteiden listalta löytyy Ihodessa sijaitseva Wanhapaikka. Tosin jälleen kuvien perusteella alan miettiä tilan ilmavuutta..

Maskussa Kankaisten kartano sen sijaan alkaa jo vaikuttaa kuviensa perusteella ilmavammalta. Hintaakin tosin löytyy ihan kivasti... 

Ehkä myös Kavalton tilalta löytyvällä Navetanvintillä saisi maalaisromanttisen fiiliksen kattoon. Samoin voisi sanoa Liedon Vanhanlinnan Puimalasta näin kuvien perusteella. 

Missään näistä paikoista en ole vieraillut, en edes vierailua sopinut. Haluan ehkä ensin päättää mille teemalle lähdemme häitä kasaamaan, ennenkuin käytän älyttömästi aikaa eri paikoissa ravaamiseen. Niin ja pitää kai ensin päättää se budjetti ja toivottujen vieraiden määrä, ne kun rajoittavat myös paljon paikkavaihtoehtoja.

Jos jollekin tulee jotain muita paikkoja teemalla maalaisromanttinen, mieleen, vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti