sunnuntai 23. syyskuuta 2012

The Day

Meillä ei ole vielä mitään ehdotonta suosikki päivää tai muuten erittäin merkityksellistä päivää, joten päivävalintaan vaikuttanee enemmän se, mikä vuodenaika meitä miellyttää eniten. Seuraa siis eri vuodenaikojen (etenkin) hyvien ja huonojen puolien vatvomista.

Kevät

Jotenkin tuntuu luontevalta aloittaa vuodenaikojen vertailu keväästä, koska se jotenkin tuntuu niin uuden alulta. Ja sitähän se on, kun aurinko alkaa taas suomaan valoaan pidempään ja herättelemään lämpönsä avulla tällaisia vähän horrokseen vaipuvia yksilöitä saaden luonnonkin puhkeamaan kukkaan.



Ja siis nimenomaan tykkään keväästä sitten kun se lumen sulamisen aiheuttama kuravelli on kuivunut ja nurmikko on jo ainakin kertaalleen leikattu. Se kuravelli ei meinaan paljoo inspiroi häiden suhteen minun mielestäni. En kuitenkaan halua nyt väheksyä niitä, jotka pitävät häät kevät-talvesta. Mutta tosiaan, kevät siinä vaiheessa, kun linnut on pesimispuuhissa ja omena-, luumu- ja kirsikkapuut kukassa voi olla uskomattoman kaunis. Miten romanttista olisikaan, kun ulkovihkimisen jälkeen, kevään loppupuolella aivan kesän kynnyksellä, kevyt tuulenvire varistaisi kirsikankukkien ja omenankukkien terälehtiä onnellisen nuoren parin astellessa alttarilta vieraiden onnentoivotusten saattelemana. Hyrrr.. kevät tuuli kun ei vielä ole kesän lämmittämä..

Muita kevään plussia:


+ Ainakin alkukeväästä joidenkin paikkojen tilavuokra voi olla edullisempi, koska kyseessä ei ole vielä high season. Valinnan varaakin voi olla enemmän..


+ Vieraiden kalenterit eivät ole vielä täyteen buukattuna muista menoista

+ Pitenevä valoisuus kesää kohti mentäessä, mutta mahdollisuus illalla myös tunnelmallisuuteen hämärtyessä

- Talven jäljiltä kalman kalpeus

- Vielä viileät päivät ja illat

- Viime hetken kiireet ja stressit keskellä kiireistä työsesonkia (ehken rajoittunut mielipide, mutta kuitenkin..)

Kesä

Kun puut tiputtelee kukkansa, alkaa maassa olevat kukat ja pensaat kukkia. Ihanaa! Vehreää, lämmintä, valoisaa ja mansikoita! Etenkin lämpö ja valoisuus ovat mieleen, koska jotenkin tykkäisin että häissä voi olla myös ulkona. Tosin tämä kesä on osoittanut, ettei aurinko paista aina..


Loppukesästä ja alkusyksystä puita sitten koristavatkin kauniin punaposkiset omenat. Kauniita nekin. 

Ja plussia ja miinuksia:

+ Pitkään valoisaa

+ Lämmintä

+ Kukkiva luonto

+ Kauden tuoreet raaka-aineet (salaatit jne) 

- Kuumuus (tukala kuumuus)

- Sateellakin voi olla tukalaa kun on kuuman kosteaa ja sisätiloihin ahdettuna

- Korkeat hinnat

- Kaikilla on niin älyttömästi menoja muutenkin

Syksy

Ihanaa väriloistoa, tunnelmallisesti pimeneviä iltoja ja pehmeämpää auringonvaloa. Hyvällä tuurilla voi olla lempeän lämmintä ilman tuskaista kuumuutta, huonolla tuurilla sateisen koleaa.


Loppusyksystä yöpakkasen kimallekuorruttama luonto on aivan upea! Mutta se toki on vaan pienen hetken kestävä upeus.

+ Hinnat alkaa taas laskea ja valinnan varaa päivistä löytyä

+ Kesäkiireet on ohi ja häillä on oiva tilaisuus olla syksyn piriste

+ Ihanat kotimaisen sadon antimet

+ Kauniit viljapellot, eli potentiaalia maalaisromanttiseen teemaan

- Mahdollinen harmaus

- Hirvikausi, tarkoittaa että pohjalainen jättää savolaisen yksin viikonlopuiksi järkkäämään häitä

- Kylmä!

Talvi

Jos sattuu luminen talvi, voisi se olla mitä ihanin sesonki häille. Mikäli taas sattuu loskasää, no, sillon ei ole kaunista, ei sitten yhtään!


+ Pimeää, mikä mahdollistaa ihanan tunnelman luomisen tulen avulla

+ Sisällä ei tule ainakaan säästä johtuvista syistä liian kuuma

+ Hiljalleen satava lumi olisi romanttista

+ Aurinkoinen pakkassää on uskomattoman kaunis ja puhdas, koskematon lumihanki myös

+ Vähänkö olis ihana lähteä häiden jälkeen suoraan jonnekin lämpimään häämatkalle

- Sisällä, sisällä, sisällä

- Rajoittaa mun mielestä aika paljon pukeutumista

- Talvimasennus voi viedä mehut morsmaikun suunnitteluinnolta...

Yhteenveto

Mää en vaan osaa päättää!!! Pohjalainen ei tykkää mitenkään hirveesti kesästä ainakaan jos on kuuma. Itse taas en ole mitenkään älyttömän innoissani talvesta, koska tavallaan haaveilen ulkovihkimisestä tai ainakin kuvista ulkona. Tosin eihän se ole luvattua että esim kesälläkään niitä voisi ulkona ottaa..

Varmaa on kuitenkin vaan, että häät ei tule olemaan 
  • Juhannuksena
  • Joulukuussa (haluan keskittyä jouluhössötykseen)
  • Muinakaan juhlapyhänä
  • Meidän kihlapäivänä
  • Meidän syntymäpäivinä
  • Maanantaina, tiistaina, keskiviikkona tai torstaina eikä ehkä sunnuntainakaan
Siihenhän jää sitten noin 40 viikonloppua karkeasti laskettuna... Mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, ties vaikka päädytään pitämään häät joku kaunis maanantai!

















2 kommenttia:

  1. Onko sulholla mielipidettä asiaan? ;) Mun ääni menee tietty keväälle, mutta syksykin on ihanaa aikaa. No ois talvikin ihanan tunnnelmallinen, paljon kynttilöitä ja korkkareiden sijaan jalkaan vois sujauttaa toppasaappaat, hihi. Ja kesää nyt ei tartte perustella erikseen, se nyt on aina rakkauden aikaa. Eli kauheesti auttoi tämä kommentti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikaisen tarkistuksen jälkeen, ei se vielä ole ajatellut niin pitkälle. Tottunut raasu kai siihen että annan muutaman vaihtoehdon ja saa sitten niistä valkata ;) Joskus se ehdottomasti vaati, että pitäisi olla talvihäät, mutta veikkaan suurimman syyn vaatimukselle olleen se, että olin niin varma että minä haluan ehdottomasti kesähäät. :D

      Voi ei, nyt tämä alko just kuullostaa siltä että olen a) bridezilla tai b) meillä ei ole vielä kahden vuoden päästäkään valkattuna päivää :D

      Poista