keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pirteen värisiä somistusjuttuja

Karseen flunssan heitti tällee kivasti loman jälkeen, ihan kun ei ois töissä tekemistä.. No onneksi voi oheiset kuvat jos mitkä piristää väreillään.

Selailin vaihteeksi nettikauppoja ja bongasin Ikeasta värikkäitä uutuuksia, joita voisi poimia väripilkkuja häiden somistukseen. Uutuuksissa loistivat etenkin kirkas turkoosi, oranssi, keltainen ja punainen. Lisäksi tarjolla näyttäisi olevat utuisampia värejä edellä mainituista ja lilasta.

Oheen kokosin kollaaseeja uusista ja vähän vanhemmista Ikean väripilkuista. Aloitetaan vaikka pöytäkukkasille sopivista maljakoista.


Kuten näkyy, väreissä ja muodoista löytyy. Miten hauskoja kokonaisuuksia saisikaan aikaan, kun valitsisi yhden mallin, esimerkiksi nyt tuon neliskanttisen ja pääasiassa käyttäisi tuota läpinäkyvää versiota ja ripottelisi sinne tänne jotain noista värikkäistä versioista. Sama malli rauhoittaa, mutta väri tuo vähän pilkettä silmäkulmaan. Toinen vaihtoehto olisi napata yksi väri ja käyttää eri mallisia, mutta siis saman sävyisiä maljakoita ryppäinä.

Jos häihisi on tulossa sinkkiämpäreitä, mikset ujuttaisi mukaan muutaman väriteemaan sopivan? Nuo isot olisi upeita ja herkullisia kuumana kesäpäivänä puutarhassa coolerin ominaisuudessa, kun taas pieniä voisi käyttää karkkibuffassa. Tai maljakkona tai vaikka puutarha-/piknik-henkisissä häissä aterinten esillelaittoon.


Vaikka kesällä on valoisaa, on ainakin jossain vaiheessa kiva luoda tunnelmaa lyhdyin ja kynttilöin. Jälleen yhdistäisin noita lyhtyjä väripilkkuina metallin värisiin. Sen sijaan kynttilöitä saattaisin poimia useampaakin samaan kattaukseen, jos siis oikein rohkealle päälle sattuu.Turkoosia väriteemaa suunnittelevat morsiot huomio: Löytyy vaikka minkälaisia turkooseja kynttilöitä!


Ja sitten vielä sekalainen seurakunta muuta värikästä. Huh. Huomaa, että on kesä tulossa kun värejä piisaa. Yhdessä ne saavat varsinaisen lastenjuhlatunnelman pystyyn, mutta tuskinpa kukaan noita kaikkeja värejä olisikaan sekoittamassa. Harkitusti sinne tänne tehosteeksi ripoteltuna kirkkaan räikeä väri voisi olla upean näköistä. Oma rohkeus ei tosin noin räikeisiin väreihin taida riittää, eikä noin räikeät värit oikein meidän hääpaikkaan sovi. Mutta etenkin puutarhajuhliin joku noista väreistä tai kaksi, voisi sopia kuin nenä päähän.

Kaikki kuvat Ikea

6 kommenttia:

  1. Kävin eilen IKEA:ssa ja bongasin myös nämä värikkäät uutuudet. Keltaisia kynttilöitä ja sinkkimaljakoita lähtikini mukaani kotiin viemisiksi. Vähän piristystä tähän talveen kevättä odotellessa.

    Juhlapaikaltamme löytyy kätevästi kuvassa näkyviä valkoisia tuikkukippoja, joita ajattelin ehdottomasti hyödyntää pöytäkoristeluita tehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kätevää, jos juhlapaikasta löytyy osa somistustarpeita. Meidän juhlapaikassa ei ilmeisesti hirveemmi oo piensomistusta.. Pitää siis jotain sitten keksiä/kysellä pitopalvelusta onko heillä. Jos ei niin Ikea varmaan kutsuu :)

      Poista
  2. Kiitti vinkistä! Mä kävin tänään kirppiskierroksella etsimässä erilaisia vanhoja pulloja somistukseen ja saaalis oli kyllä hyvä! Mutta jos sitä täytyy vielä täydentää, niin nuo ekan kollaasin oikean yläkulmat pullot ois just perfectot. Pitäis vaan livenä käydä katsomassa miltä tuo kuviointi näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kirpparikiertely tuotti tulosta :)

      Poista