lauantai 16. helmikuuta 2013

Musiikkipuolesta

Tässä savolais-pohjalaisessa liitossa ollaan totuttu alusta alkaen siihen, ettei musiikkimaku kohtaa sitten tippaakaan. Kun tähän vielä lisätään se, ettei kummankaan musiikkimaku kulje lähimiankaan sitä "normaalia" häämusiikkigenreä niin jippijee.

Itse pidän "normaalina" häämusiikkina niitä muutamaa pakollista valssia/humppaa jota seuraa nuorta väkeä enemmän tanssittava reipas coveri meininki tyylillä suomipop. Viimeisessä setissä joku jo hieman useamman oluen nauttinut vieras varmaan pyytää paranoidia ja sitten päästään lähemmäs ton pohjalaasen mieltymyksen kohteena olevaa musagenreä.

Jollain tapaa sanoisin, ettei metallimusiikki ole kovinkaan tanssittavaa/biletysmusaa ja melankolisen sävynsä takia se ei liene mitä hilpeintä häämusaa. Siis minun mielestä. Tämän savolaisen bilefiiliksen saa kattoon ihan toinen ääripää, nimittäin dj vetoinen musiikki, kuten nyt vaikka Armin van Buuren tai David Guetta.

Kultaista keskitietä näitten kahden musiikkimaun, metallin ja trancen välistä ei löydy, ei sitten millään. Kun soppaan lisätään vielä yksi mauste, unelma jazz-henkisestä taustamusiikista esimerkiksi ruokailun taustalla, taisi häiden musiikkiunelmista tulla juuri varsinainen sekametelisoppa isolla hintalapulla varustettuna.

Mikä siis avuksi, mistä karsisi? Valitaanko se "normaali" setti, joka ei pidemmän päälle ole kummankaan mieleen mutta saanee juhlaväen tanssilattialle (ensin tädit sen humppasetin kanssa, kaverit maijavilkkumaa-irina-pmmp-settien avulla)?

Vai hommataanko tyylikäs jazz-henkinen bändi taustamusiikiksi ja myöhemmäksi dj tykittämään baarifiilis kattoon? Tai kenties joku raskaampaa rokkia soitteleva pumppu örisemään ja shokeeraamaan iäkkäämpiä sukulaisia. Vai voisiko saada kaiken, kiitos?

Tähän mennessä on ratkaistu meidän illanistujaisten musaproblemat joko spotifyn suosituimpien listalla tai meikätytön kokoamalla listalla, josta löytyy chill out musaa, pari sen hetken hittibiisiä, kevyemmän pään metallia ja tietty mun lemppareita. Pohjalaaselle se on sopinu hyvin ja vaikka olen sen pyytänyt lisäämään biisejä listaan, on niitä yllättävän vähän sinne ilmestynyt. Toisinsanoen kotibileissä pohjalaaselle ei musalla ole ollu niin kamalasti väliä. Mutta kyllä minä tulevan mieheni sen verran hyvin tunnen, että tiedän asioilla olevan väliä kun niistä joutuu maksamaan...

Nyt sitten kaikki hyvät vinkit peliin. Onko joku ollut häissä, joissa metalli raikaa tai häissä joissa dj tahdittaa tanssijoiden biletystä? Tuleeko ylipäätään dj vetoisesta musiikista mauton discofiilis?

Tässäpä maistiaisiksi muutama biisi ko genreistä:

Pohjalaasen tykkeemä Sabaton

Ihq AvB
Ihana Irinan biisi vaikkei kyl mikään bilebiisi ehkä.. 
Ehkä tää menee paremmin siihen biletettävään suomipop/-rock genreen
onko tämä sitten jotain, joka uppoisi täteihinkin ;)

Meikäläisen eka unelmahan oli muuten chill out musa, auringonlasku ja puutarhafiilistely, mitä häihin tulee..

6 kommenttia:

  1. Siskoni häissä oli dj, eikä se mauttomaksi discohömpäksi mennyt ollenkaa :) jopa ne keski-ikäset jammaili ihan tyytyväisenä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, koska suurin pelko ehkä tossa dj vetoisessa musiikissa kai on se, ettei tule liian yökerhofiilis. Tuo maininta keski-ikäisistä jammailemassa.. sai oikein kunnon mielikuvat päähän omista tädeistä revittelemässä tanssilattialla :D

      Poista
  2. Sabaton \o/ ROCK ROCK ROCK!
    Käyhän vilkasemassa myös mun blogia.
    Sieltä löytyy myöskin samoja intressejä ;)
    http://lovefall2014.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä käydä lukasemassa mitä siellä suunnalla pohditaan musiikista ja häistä muutenkin :)

      Poista
  3. Kihloihin tosiaan mentiin Sabaton Cruisella ja kihlojen vuosipäivää käytiin joulukuussa viettämässä jälleen samaisella risteilyllä :)
    Jatkossa pyritään myös pääsemään risteilylle, kunhan niitä vain ahkerasti järjestävät :P

    VastaaPoista