tiistai 29. tammikuuta 2013

Täytyykö häissä olla lämmintä ruokaa?

Ihan tosi, täytyykö? Meidän, minun ja pohjalaasen mielestä buffet-tyyppisten ruokailuiden parhaat palat on löyteen kylmistä ruuista. Lisäksi, koska ajatuksemme lihasta on tällä hetkellä jotain muuta kuin kuiva porsaan ulkofile, sitä alkaa miettimään tarvitaanko sitä lämmintä ruokaa lainkaan. Ok, on maailmassa tarjolla hyviä lämpimiäkin liharuokia, mutta jotenkaan tälläisissä tilaisuuksissa, jossa aikataulut saattavat hieman venyä ja ruuan saaminen uunista/pannulta lautaselle voi kestää eri mittaisia aikoja, en usko, että lopputulos voi olla älyttömän hyvä, tai edes niin hyvä, että siitä kehtaisi paljon maksaa.

Oikeestaan nyt kun alkaa asiaa tarkemmin miettimään, olisi itselle mieluisin lämmin proteiini paahdettu lohi. Mutta koska omassa lähiperheestäni jo löytyy kala-allergisia, täytyisi kuitenkin keksiä jokin vaihtoehto ja sitten se sitä tarttis melkein olla kaikille tarjolla kumminkin.. Äh.

Mitä jos panostaisi hyviin ja runsaisiin sekä ruokaisiin salaatteihin, kylmiin kaloihin ja laadukkaisiin tapaslihoihin? Jäisivätköhän vieraat nälkäisiksi?

Kuva

Ja nyt sitten kuitenkin alan ehkä vähän mielessäni kaivata lämmintä ruokaa juhlapöytään.. Tai sitten en. Tai sitten haluan. Apua!

Ehkä kylmien sapuskoiden puolesta puhuu myös se, ettei meidän tän hetken top 2 juhlapaikoissa ole juurikaan keittiötiloja, joten pitopalvelun pitäisi varmaan tuoda ruuat valmistuskeittiöstään lämpökaapeissa, mikä sitten tarkottaa, ettei se lämmin safka ole ihan parhaimmillaan enää. Ehkä?

Onko jollakin kokemuksia häistä/isommista kemuista, joissa tarjolla on vain ja ainoastaan kylmiä ruokia?

5 kommenttia:

 1. Itse jotenkin miellän hääjuhliin jo juhlallisuuden vuoksi, että lämmin ruoka on oltava. Ainakin itse voisin olla hitusen ihmeissäni jos tarjolla olisi vain salaattia. Toki ruokaisat salaatit yms. täyttävät oikein hyvinkin, mutta juhlallisuus karsiutuu pian pois.


  Ammattitaitoinen pitopalvelu kattaa pöytään kyllä hyvät ruoat huolimatta siitä millainen keittiötila juhlatilassa on. Se ei ole hääparin
  murhe :)

  Meillä oli omissa häissä hirvipaistia, yön yli haudutettua. Aivan järjettömän hyvää! Ikinä en ole niin hyvää ruokaa saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä kyllä tavallaan mietin, että onko ihmiset, etenkin vanhemmat sukulaiset ihan ihmeissään kun ei ole lämmintä ruokaa. Meillä mies metsästäjänä oli ajatellu et haluaisi riistaa häihin ja jos ei itse peuraa esim saa, niin hirveä sitten. Eniten sitä itseään miellyttää hirvipaistina routapaisti, joka siis pistetään jäisenä uuniin ja uunista mausteliemeen, mutta sehän sitten tarjoillaan kylmänä. Vatsaavasti palapaisti hirvestä on heidän suvussaan perus arkiruokaa.

   Mielenkiinnosta kysysin missä muodossa teillä oli se hirvenpaisti tai siis oliko vähän niinku lämpimänä paahtopaistityyppisesti vai? Se vois olla toimiva, mutta kun tietää jo entuudestaan, että esimerkiksi oma perheeni ei itseäni lukuunottamatta suostu medium-kypsyistä lihaa syömään niin se paahtopaisti tuskin tulee kyseeseen..

   Poista
 2. Monen kaverini mielestä kylmä buffetpöytä on yleensä se paras juttu häiden tarjoiluissa, ja oon aika useissa tapauksissa ollut itse samaa mieltä. Ainahan sitä on melekin täynnä jo siitä ekasta satsista, minkä vetää niitä kylmiä alkupaloja, ihania kaloja, lihoja ja salaatteja! Ei siis musta olisi mitenkään katastrofaalista tarjota vain kylmiä ruokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tulee itsekin syötyä maha täyteen jo niillä "alkuruokapöydän" antimilla ja mikäli ne vaan on esillä vielä toisellakin kierroksella, käyn yleensä sieltä vielä parhaita herkkuja lämpimien kylkeen hakemassa.

   Poista
 3. Minustakaan ei haittaa yhtään, vaikka olisi pelkkää kylmää pöydässä. Meille itse asiassa tulee kavereille tarjolle valikoima pelkkiä kylmiä, ei varmaankaan lämmintä ollenkaan :).

  VastaaPoista