torstai 10. tammikuuta 2013

Ruokaa!

Pohjalaanen oikein innostu kun aloin tivata, että mitä se haluaisi meidän häissä tarjottavan ruuaksi. Etenkin Pohjalaasen mielestä vähemmän on enemmän ja niinhän se tosiaan on jos panostaa hyvään laatuun jne.
Kuva
Kuva

Metsästäjänä Pohjalaanen haluaisi pääruuaksi yllätys yllätys riistaa. Mitä todennäköisimmin routapaistin muodossa, mikä sinällään on hyvä idea, koska meidän nähdäksemme se sopii sekä mediumkypsyydestä että täysin kypsästä tykkäävälle lihansyöjälle. Siinä on vaan sellanen juttu, että lihaa ei kyllä osteta jos se löytyy itse metsästettynäkin ja luulisin ainakin niin, etteivät pitopalvelut sitä myöskään valmista, koska se ei ole hygienialeimoja saanutta lihaa vaikka saastumatonta olisikin..

Toisena haluttaisiin ainakin kylmäsavulohta ja lämminsavulohta kylmään pöytään. Ja tästä ollaan samaa mieltä: Liian harvoin saa hyvää ja kunnolla suolattua lohta valmiina! Sen sijaan Pohjalaasen kummitädin mies tarjoili tytärpuolensa häissä viime talvena mitä mahtavinta lämminsavulohta, itse valmistamaansa ja suoraan kalastajalta ostettua ja Pohjalaanenpa ajattelikin, että kysyisi tältä lohta myös meidän juhliimme.

Yksi plus kaksi ja kas vaan, pitopalvelu taidettiin juuri lempata kuvioista niin, että suhahti!

Hups! Mitäs nyt tehdään? Morsmaikulle essu eteen ja kauha käteen? Ehkei kuitenkaan. Tottakai jotakin voitaisiin tehdä itse, sellaista siis jonka voi tehdä etukäteen, kuten ne routapaistit ja lämpimien lisukkeiden valmistelut. Sen sijaan saalaattien pilkkomiseen en lähtisi itse hääaamuna, kun on luultavasti vähän muutakin hommaa (kuten stressaaminen?).

Googlailujen jälkeen totesin, ettei tämä ole lainkaan mahdotonta, koska osasta pitopalveluista voi ostaa esim salaatteja kilohintaan ja joko noutaa ne itse tai tilata kuljetuksella juhlapaikalle. Ei mahdotonta siis, ei lainkaan. Sitten täytyisi vaan saada jostain henkilökuntaa, joka huolehtii ruokien esiinlaitot, viimeistelyt jne.

Niin ja astiat. Pitopalveluhan tuo mukanaan yleensä astiat, sekä tarjoilu, että ruokailu, joten nyt niitä täytyisi sitten vuokrata erikseen tai haalia muuten jostain. Mutta tavallaan se ei haittaisi. Itse ainakin tykkään alla olevien kuvien kaltaisista järjestelyistä, joissa on jotain kotoisaa sen sijaan, että tulisi suurtalousbuffa-fiilistä.

Kuva
Kuva

Mutta monta on mutkaa suoristettavana ennenkuin unelma hyvin toimivasta, meidän näköisestä ruokailusta toteutuisi. Niin ja mitä hintaan tulee.. ei varmastikaan tule kaikkine kuluineen (ruoka, astiat, henkilökunta) yhtään sen halvemmaksi kuin vastaavan tyyppiset pitopalvelut. Kaupanpääliseksi saa oman vaivansa kaiken järjestelyssä, tekemisessä ja vähän siinä stressaamisessakin. Mutta, koska Pohjalaanen on kovin sitoutuneen oloinen tähän ideaan ja perheestä löytyy parikin keittiöalan ammattilaista, en näkisi tässä mitään suurempaa ongelmaa. Ainakaan vielä.

Onko jollain siellä kokemusta häistä, joissa pari on itse vastannut osasta tai koko menusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti