tiistai 12. helmikuuta 2013

Kotona taas

Kyllä se vaan on niin, että lomamatkat usein loppuu liian aikaisin. Melkein kolme kokonaista päivää Roomassa hujahti hirmuisella kyydillä ohitse ja tuntuu kyllä jaloissa, että tuli juostua niiden päivien mukana. Tuli varmaan ihan kiitettävä määrä kilometrejä talsittua pitkin Rooman sokkeloisia mukulakivikatuja, tähyillen kohti taivaita pitkin kapeiden kujien reunustamia seiniä.


Tuli myös nähtyä muutamia niistä pakollisista nähtävyyksistä ja täytyy kyllä sanoa, että meille Rooman viehätys ei suinkaan olleet kyseiset nähtävyydet vaan ennemminkin ne kapeat kujat.

Saavuimme perjantaina puolen päivän maissa Roomaan ja meillä oli siis hyvin aikaa tallustella pitkin katuja. Illasta käytiin myös vilkuilemassa miltä se kuuluisa Coloseum näyttääkään iltavalaistuksessa. Ihan hienolta näytti.


Lauantaina päätettiin mennä Vatikaaniin. Täytyy kyllä sanoa että oli ehkä pienoinen pettymys.. Siis joo onhan se täynnä hienoa tavaraa jne, mutta lienee poijiilla mopo vähän karannu hyppysistä, oli sitä patsasta (teetettyjä ja ilmeisesti sotasaaliina kähvellettyä) vaikka ja kuin paljon liikaa, puhumattakaan niistä museon katoista, jotka oli sitten maalattu ihan täyteen. Sistuksen kappeli oli jotain ihan muuta kun oli kuvitellut.. Jotenkin se oli tooooodella paljon pimeämpi ja tunkkaisemman näköinen, kuin mitä mielikuvissani oletin. Ja Pietarin kirkko jäi sitten näkemättä, koska vierailumme aikana sattui olemaan suljettuna...


Sunnuntaina meidän oli alunperin tarkoitus käydä Coloseumilla "sisällä" ja tutkailemassa sitä sen vieressä olevaa aluetta, mutta jotenkin ei napannut lähteä kiertelemään kiviä sen enempää kun mitä niitä näkyi alueen yläpuolella kulkevilta kaduilta. Käytiin muutamia vuosia sitten Ateenassa ja siellä kierrettiin kohtuullisen paljon niitä kivikasoja, joten todettiin, että tuskin menetetään mitään suurempaa jos ei tällä kertaa kierretä.

Siispä käveleksittiin pitkin katuja ja nautittiin aurinkoisesta ilmasta. Sää tosiaan oli suosiollinen siinä mielessä, että aurinko paistoi päivisin. Tuuli kyllä oli kylmä ja illat koleita.


Että sellainen reissu. Kolikko Trevin lähteeseen heitetty, joten ehkä palaamme Roomaan joskus. Vaan sitä ennen, maailma tarjoaa paljon muitakin paikkoja joissa käydä, ennenkuin uudelleen tulee kyseisille kylille lähdettyä.

Ihanan rentouttavaa, sai hyvin hääsuunnittelut mielestä..

Rooma on muuten varmasti oiva häämatkakohde, jos haluaa esim heti häiden jälkeen johonkin lyhyemmälle reissulle. Ja meidän hotelli oli todella mukava ja hyvien yhteyksien päässä, joten se voisi sopia nuorelle parille myös hyvin.

2 kommenttia:

  1. Rooma on kyllä ihana :). Mutta toisaalta myös täytyy ehtiä nähdä mahdollisimman monta paikkaa. Kyllä silti vielä joskus palaan Roomaan, jos ei muuta niin nauttimaan kaupungin ihanasta fiiliksestä ja juuri niistä pikkukujista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että itsekin tulee vielä joskus palattua Roomaan. On se vaan niin kivan etäisyyden päässä ja jäi sinne vielä nähtävää.

      Poista