torstai 11. heinäkuuta 2013

Heliseviä onnentoivotuksia

Kun hääpari kipittää hymy korvasta korvaan venyneenä kirkon portaita alas kohti hääkulkuneuvoaan, on tapana viskoa parin niskaan riisiä tms mitä sitten voi kaivaa vielä hääyönäkin alusvaatteista ja kampauksesta. Niin ja silloin huudellaan onnentoivotuksia tuoreelle, onnelliselle parille.

Nykysin tosin riisit taitaa olla ainakin osassa tapauksista korvattu muitta vaihtoehdoilla, kuten nyt vaikka ruusun terälehdillä, kauralla tai konfeteilla. Ja niistä kaikista tuppaa jäämään suntiolle siivoushommia. Tai jollekulle muulle, en tarkkaan tiedä, kuka niitä siivoaa (vaaditaanko nykyisin, että hääpari itse järjestää jonkun vähän lakaisemaan ennen seuraavaa hääparia?).

Sitten on tietty niitä muita vaihtoehtoja, joista ei jää ainakaan välittömästi kirkon eteen roskaa: ilmapalloja, saippuakuplia, tähtisädetikkuja ja viirejä. Ja nyt päästiin taas asiaan, meinaan bongaamiini söpöihin viireihin, joiden päähän on liimattu kulkunen, jolloin onnentoivotuksille saadaan suloinen sävel.

Kuva

Jotenkin tykkään tosi paljon mielikuvasta, jossa satumaisesti viuhuvat silkkisatiininauhat (hääparin valitsimissa väreissä tietenkin) leihyvät kohti onnellista paria. Ja voi, kuinka ihania kuvia siitä saisikaan! Ja uskompa muuten, että lapsivieraatkin jaksasivat heilutella onnentoivotuksia innoissaan.

2 kommenttia:

  1. Mä oon kans alkanut innostua tosta lapsille viiri-ajatuksesta, mutta sulho ei taida kyl innostua kun mainitsen hänelle, että oon keksinyt taas yhden askartelukohteen! :D Ja loppuukohan aika kesken! Lisäksi selvitin, mitä se oli mitä ystäväni häissä viskottiin hääparin päälle, se oli raesokeria! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Nythän on vaikka mitä sellasii sokerisydämiä yms mikä sit on siinä mieles kiva, että sulaa sateella. Muuten noita viirejä taitaa saada jostain valmiinakin

      Poista