perjantai 28. syyskuuta 2012

Unelmia juhlapaikasta. Osa 4, Kartanon herra ja Linnanneito

Jos isompien häiden telttaa varten tarvitsisi vähintäänkin kartanon tilukset, eikö olisi samantien kiva siirtää häät sinne kartanon puolelle. Ainakin jos on kylmä ja sateinen sää.

Kuva

Kuva
Kuva

Tai mikäli haluaa olla hieman suureellisempi, miksei siirtäisi häät samantien linnanmuurien suojiin?

Kuva

Sen verran mitä olen näitä Turun seudun juhlapaikkoja bongaillut, löytyy täältä ihan mukava määrä juhlakäyttöön vuokrattavia kartanoita. Löytyy Liedon Vanhalinnaa, Friskalan, Nautelan, Saustilan, Wiurilan ja Harjattulan kartanoa ja tukku juhlatiloiksi renoveerattuja pitsihuviloita, tai villoja Villa Volaxista Villa Promenadeen. Lisäksi on uudisrakennus joka kantaa kartano-lisänimeä, meinaan Kappelinranta. Ja jos linnanneito haluaa olla, voi Turun Linnassakin häitään tanssia.

Mutta jotenkaan en innostu ainakaan noiden vanhempien kartanorakennusten pohjasta ainakaan suurempien juhlien pitopaikkana. Jotenkin kun tuppaavat olemaan huoneita perätyste, jolloin osa vieraista joutuu väistämättä olemaan eri tilassa hääparin kanssa, ja saattaa jäädä ulkopuolelle osasta ohjelmaa. Ja jälleen, jos on kokemuksia tällaisesta, ovat tervetulleita.

Linna ei myöskään ole jotenkaan meidän näköistä, ehkä vähän turhan pröystäilevää enkä voisi kuvitellakaan pystyväni rentoutumaan kulttuurihistoriallisissa museotiloissa, kun täytyisi juhlia. Eli ei taida tulla meistä kartanonherroja tai linnanneitoja, ainakaan häiden puitteissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti