keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Unelmia juhlapaikasta. Osa 3, Sirkus on saapunut kaupunkiin

Ei sentään sirkus, vaan häät teltassa! Vaikka toisinaan sopivalla sekoituksella sukulaisia ja ystäviä kera edestakaisin juoksentelevien pikkuvieraiden, toiset alkoholin ja toiset sokerin humalluttamana, voi aikaansaada enemmän sirkusta kuin elegantteja häitä muistuttavia tilanteita.


Kuva
Kuva


Mutta ihan vakavissaan, puutarhahäät telttoineen voisi hyvinkin olla ihana ja elegantti vaihtoehto. Ainakin jos sää on kuin morsian (olettaen että morsian on aurinkoinen ja lempeä). Tämä morsian on ihan tosissaan alkanut haaveilla puutarhahäistä. Linnunlaulua, aurinkoa ja tilan tuntua. Ja jotenkin kesähäät ainakin tulisi viettää edes osin ulkona, tuppaavathan vieraatkin mieluusti olemaan pihalla jos siihen on mahdollisuus.

Mutta kenen pihalla? Ihan mihin tahansa nurmikentälle tai rannalle häätelttaa tuskin saa pystyttää, eikä ainakaan toistaiseksi itsellä ole sellaisia tiluksia, jonka nurmeen telttakehikot voisi iskeä. Voisin melkein väittää ettei moni mieti vakavissaan juhlateltan pystyttämistä esimerkiksi kerrostalon pihalle, jos ei sitten satu asumaan hyvin yhteisöllisessä naapurustossa. Pientaloalueilla sen sijaan kuvaan voivat astua hetkellisesti nousevasta melutasosta ja liikenteen lisääntyneestä määrästä närkästyneet naapurit.

Ja miten on vessahommien laita? Vaikka kuinka olisi talo maalla ja sitä myöten pihassa tilaa, haluaisiko sitä kuitenkaan ihmisiä jonottamaan pissalle oman talon pariin vessaan? Entä onnistuuko catering omasta kotikeittiöstä käsin ja pamahtaako sulakkeet lämpötiskin, äänentoiston ja valaistuksen yhtäaikaisesta käytöstä johtuen?

No, tämä on varmaan niitä järjestelykysymyksiä siinä missä ihan kaikki muukin häihin liittyvä.

Vierasmäärähän voi tässä ratkaista jo paljon: pienemmissä kesähäissä toimii varmasti mainiosti, kunhan vaan pitää mielessä varasuunnitelman, jos vaikka sattuu satamaan akkoja helemat korvissa. Niin ja muistaa infota vieraita varautumaan lämpöisillä vaatteilla ja jättämään ne kaikista terävimmillä piikeillä ja arimmalla materiaalilla varustetut kengät kotiin.

Kaiken kaikkiaan, ei suinkaan poissuljettu vaihtoehto hääpaikkaa miettiessä, tuo teltta nimittäin. Lisäksi olisi ihana laittaa omenapuun katveeseen lounge räsymattoineen, takorautaisine sänkysohvineen ja värikkäine tyynyineen. Illan hämärtyessä omenapuiden oksilla tuikkisi lyhdyt ja hämärän mukanaan tuomaa viileyttä karkuun voisi käätiytyä viltteihin ja huiveihin. Ja heinäsirkat sirittäisi. Romanttista, rentoa ja jotenkin.. Niin, katsokaa itse (kuvat nyt eivät ole ihan se mitä kuvailin, mutta lounge puutarhassa silti):
Kuva

Kuva


Kuva
Ei lainkaan paha. Vaan pessimisti muistelee mennyttä kesää.. en varmasti olisi osannut arpoa sitä aurinkoista viikonloppua ja häistä teltassa olisi tullut varsin viileä ja kostea kokemus. Eikä toistaiseksi itsellä sytytä yhtään senkään suhteen mihin sen teltan voisi pystyttää. Ehkä tarvittaisiin kartano tai linna tiluksineen..

4 kommenttia:

 1. Olen ollut yksissä ihanissa, teltassa järjestetyissä häissä - nimenomaan heidän oman talonsa takapihalla, vessa- ja keittiökäytäntö juurikin niin kuin kuvailit :) oli kaunis kesäpäivä, ja kaikin puolin täydellistä. Suosittelen. Sateella voisi olla vähän ikävää, tosin.
  -Anna
  ps. kivan oloinen hääblogi - vaikkei itseä koske millään tavalla vielä aikoihin, niin silti pidän näistä jutuista (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla hyvistä kokemuksista puutarhahäistä :) Se on kai kuitenkin aika paljon kiinni tuurista suosiiko sää jne. Ja häähömppäänhän voi sukeltaa vaikkei häiden suunnittelu ei olisikaan ajankohtaista ;)

   Poista
 2. Olin toukokuussa Kööpenhaminassa puutarhajuhlahäissä. Häät oli aika pienet, n. 30 henkeä ja homma toimi hyvin. Sää suosi vaikka illalla tuli viileämpää, mutta teltta lämmitti mukavasti, ruokana tarjottiin ihania salaatteja ja grillattiin. Kivoja koristeita oli ideoitu ja todella tunnelmallinen paikka pitää häät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaatit ja grillattu ruoka voisikin kyllä toimia hyvin, ei tarvitsisi ihan älyttömiä kylmäsäilytyskikkailuja jne.

   Poista