tiistai 19. maaliskuuta 2013

Hulluna hortensiaan

Kyl se on nyt vaan niin, että tämä savolainen on rakastunna sellaseen kukkaan kun hortensia. Mitä enemmän olen siitä kuvia nähnyt, sitä syvemmäksi on rakkaus käynyt. Ja tämä oli kuulkaa salamarakkautta, vaikkakaan ei rakkautta ensisilmäyksellä.

Ehkäpä ensimäisen kerran iskin silmäni tuon hennon, mutta jotenkin silti vahvan kasvin hauraaseen kauneeteen eräänä loppusyksyn kirpeänä pakkasaamuna anoppilassa muutama vuosi sitten. Kukinto on selkeästi jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta silti se sinnikkäästi pyrkii hehkumaan heleän pinkkinä tuon ohuen sokerimaisen kuuran alla.


No, mutta siis mitä enemmän olen hortensiaa nähnyt hääblogeissa ja valokuvaajien blogeissa, sitä enemmän olen siihen rakastunut. Jotenkin se on niin eleetön, mutta silti voimakkaan näyttävä, kestävä ja samalla hauraan oloinen, pehmeän värinen, mutta silti värikäs. Ja jollain tapaa tosi romanttinen.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Väreissä omia suosikkejani ovat aivan hitusen vaaleanpunaiset tai valkoiset.Vaan toisaalta onpahan aika villi tuo spraymaalattukin versio, tehosteena. Ilmeisesti osan kukista voi sitten kuivattaa muistoksi (pölynkerääjäksi) juhlien jälkeen, mikä on sinällään kiva. Ainakin anopillani on tosi näyttävänä ja nättinä säilyneitä hortensioita kuivattuna maljakossa.

Hortensiarakkauteni meni muuten niin pitkälle, että sidotutin kolmikymmentä täyttäneelle kälylleni L:lle kimppuun hortensian, hempeän vaaleanpunaisen tietenkin. Kaverikseen se sai neilikkaa ja ruusua.

Saas nyt siis nähdä tuleeko meidän häihin hortensiaa, vai syrjäyttääkö joku toinen kukka paikan sydämessäni ennen helmikuuta..

ps. Eilen muuten oli tämän blogin 100 julkaistu postaus. Meinas mennä ihan huomaamatta kyseinen rajapyykki yli.. Höpinöitä on siis riittänyt, ja häihinkin on vielä aikaa, joten eiköhän parikin sataa saada ennen helmikuuta 2014 rikki.. ;)

4 kommenttia:

  1. Hei! Mä oon kans rakastunut tulisesti hortensiaan! Mä en oo sit alkuunkaan viherpeukalo. Voisitko helpata yhtä blondia? En tajua sellasta juttua, että miks mä löydän aina vaan sellaisia ruukkuhortensioita, kun nimenomaan haluaisin yhden kauniin hortensian veteen maljakkoon? Nyt kaikki viherpeukalot nauraa mulle, tiedetään, mut ku en tajuu!! :D annnsofi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en itsekään oo yhtään viherpeukalo, olen saanut jopa kaktuksen tapettua, monista muista puhumattakaan. Yritin eilen itse etsiä plantagenista leikkokukkien joukosta hortensiaa, mutta eipä löytynyt. Sen sijaan niitä ruukussa olevia oli vaikka ja kuin. Löysin kuitenkin Turusta kukkakaupasta (siitä Stockan alakerrasta) leikkokukkana hortensiaa ja sidotutin siitä siis kimpun neilikoiden ja ruusujen kera. ELi kukkakaupoista löytyy. Anoppi sen sijaan on napsassu kukkapenkissä kasvavasta valtavan kokoisesta hortensiasta (ylin kuva) oksia joskus.. ELi toistaiseksi en vielä itsekään ole kovinkaan monesta paikkaa löytänyt hortensiaa maljakkoon laitettavaksi, mutta kuvittelisin niitä kukkakaupoista löytyvän ainakin joskus.

      Poista
  2. Kieltämättä kivan näkösiä niin yksin kuin ruusujenkin kanssa. Muistuttaa vähän pompomeja, tosin hortensiat ovat enemmän makuuni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin noissa on kyllä kieltämättä sellasta leikkisää pompom meininkiä :)

      Poista