perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kippis!

Kohotellaanko teidän häissä maljaa samanlaisilla laseilla kuin vieraat vai onko tarkoituksena hommata parille ihka omat lasit? No meillä hommataan omat. Ihan näppärästi tämän päätöksen tein ilman Pohjalaasen mielipidettä.

Kaapista löytyisi jo yksi pari hieman erilaisempia skumppalaseja, ja kyseiset lasit olen ostanut meille joskus ystävänpäivän kunniaksi tms. Että jos ei mieluisia löydy, niin noita voisi hyvin käyttää.


Mutta koska olen ihan astiahullu, en taatusti laita pahakseni parin lasin kotiuttamista. Ja tässäpä näitä bongauksia taas vaihteeksi ;)

Aloitetaan näistä vaihtoehdoista, joita todennäköisti tulee käytettyä tasan sinä yhtenä päivänä ja no ehkä sitten kun tulee pyöreitä hääpäivävuosia vastaan. Kaikki kuvat on bongattu Now & Foreverin sivuilta ja niissä näyttäisi olevan jos jonkinlaista krumeluuria ja monissa myös mahdollisuus kaiverruksiin.


Jos jonkun noista malleista ottaisin niin varmaan nuo alhaalla oikealla olevat tai ylhäällä keskellä olevat. Mutta oikeastaan nuo ei ole ihan mun mieleeni, vaan valitsisin mieluummin jotain vähän ehkä monikäyttöisempää. Jos oikein käytännöllinen haluaa olla, valitsee sellaiset lasit, joita voisi sitten useamman kappaleen ostaa kaappiin myöhempää käyttöä varten. Lähtökohtaisestihan voisi nimittäin ajatella, että avioliiton taipaleelle mahtuu myös juhlahetkiä, joissa voi kilistellä. Kaksin ja isommassa porukassa.


Itseltä löytyy kaapista noita ylärivin keskimmäisiä laseja se puolitusinaa, joten en todennäköisesti kuitenkaan niihin päädy. Itseen ei juuri tällä hetkellä myöskään iske nuo jalallisen neliskulmaiset lasit, vaikka kotoa Essence-sarjan viinilaseja löytyykin. Maku on sitten niiden ostamisen muuttunut pyöreämmäksi.. Sen sijaan ylimmän rivin eka ja alimman rivin keskimmäinen ovat muotokieleltään ja eleganttiudellaan sen suuntaisia, että voisin hyvin kotiuttaa moisia tusinan kaappeihini (niin mihin, ei nykyisetkään enää mahdu astiakaappeihin). Haluaisin vielä nostaa esille nuo kaksi "jalatonta" lasia. Etenkin tuo Sukat makkaralla sopisi varmaan mainiosti kesäisen boheemeihin puutarhahäihin.

Mutta kyllä sitä ehkä sitten kuitenkin kaipaisi jotain vähän erilaisempaa, koska onhan se onnittelumaljakin sellainen hetki kun väen katseet ja kameroiden objektiivit on suunnattuna pariin ja yksityiskohdilla on väliä. Harmikseni en enää löytänyt mistään Riviera Maisonin skumppalaseja, joissa oli piiiiiitkä se jalka mutta ei sellasta läpyskää jalan jatkona. Siis en nyt yhtään tiedä ymmärrättekö mitä tarkoitan, mutta ne lasit oli just sellaset skoolailulasit, mutta niille ois pitänyt olla erikseen joku pidike sitten, koska ne ei pysy luonnollisestikaan pystyssä. No mutta siis pientä ekstraa on osassa alla olevista.


Tuo ripaus kultaa lasia kiertämässä on varsin juhlavan näköistä. Vintage henkeen sopisi tuo laakea Riedelin sampanjalasi. Omat suosikkini ovat kuitenkin nuo selkeästi korkeuksiin kurkottavat lasit, siroja ja ylväitä kun tuntuvat olevan. Eli siis ylärivin kaksi oikealta ja alarivin oikeanpuoleisin.

Tai sitten päädyn johonkin ihan muuhun, jos jotkin ihanat lasit sattuu kohdalle. Mutta niistä naruista niissä lasien jaloissa en kyllä oo yhtään varma... kai sitä voi ristiin juoda ilman sitäkin.

6 kommenttia:

  1. Voi noi LSA Hollow Stem -lasit on ihanat :) Niin ku on nuo House Sandratkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, varsin erilaiset keskenänsä, mutta molemmissa kuitenkin se joku erilainen juttu.

      Poista
  2. Itse varmaankin päätyisin Riedelin Moscaton tyylisiin old fashion skumppalaseihin. Ihanat! Häälahjalistalta löytyy myöskin Iittalan versiot tuollaisista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ne on kyl aikas vanhaa hollywoodia henkivät ja vois sun blogin perusteella hyvin sopia teidän häiden ilmeeseen :)

      Poista
  3. Oon iso Tommy-fani, niin Muurlan Cupido kuoharilasit olis varmaan Ne lasit! ;)
    Noi Aurorat on samalla tavalla siron oloiset, et nekin voisin valita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin en muistanukaa lainkaan niitä Cupidoja. Ei hullumpi vaihtoehto sekään.

      Poista