maanantai 1. lokakuuta 2012

Vieraskirja

Itsellä on hyllyssä kaksi vieraskirjaa. Toinen on valkoinen ja siinä on kullanväriset sivujen reunat, kannessa kultaisin kirjaimin "vieraskirja". Siihen ovat nimensä rustanneet rippi- ja ylioppilasjuhlieni vieraat. Eli alle kymmenen sivua käytetty.

Toisen vieraskirjan sivuilla seikkailee Mauri Kunnaksen Koiramäki hahmot. Se on Pohjalaasen siskon meille tuparilahjaksi ostama ja siinä on, no kutakuinkin yhtien tupareiden vieraat nimikirjoituksineen. Se on jotenkin tupannut unohtumaan tuonne hyllyyn.

Toisin sanoen, vieraskirjat eivät ole meillä mikään selailun kohde, mutta silti haluaisin kovasti jonkin muiston häissäni paikalla olevista. Nykyisin kai on enemmän tai vähemmän trendinä hoitaa ainakin osa vieraskirjasta Photo Boothin kautta, mutta itse en näkisi etenkään omia sukulaistätejäni irroittelemassa kameran edessä. Joten ei taida tulla meidän häihin sitä.

Yksi itseeni enemmän vetoava paljon ulkomaalaisista blogeista bongaamani vieraskirjaidea on sormenjälkitaulut.

Kuva
Kuva


Jotenkin ihana idea laittaa seinälle konkreettinen muisto elämän tärkeimmän päivän vieraista. Mutta sottaista. Sottamaton vaihtoehto on esimerkiksi alla oleva:

Kuva


Aika nätti tuokin, ja huomattavasti hillitympi.

Jos ei halua seinälle ripustettavaa vieraskirjaa, on ihana idea laittaa vieraat kirjoittamaan terveisiä ja avioliitto-ohjeita parille kortteihin, jotka sujautetaan johonkin laatikkoon. Tuon laatikon pari sitten voi avata esimerkiksi ensimmäisenä vuosipäivänä palaten suuren päivän tunnelmiin.

Ja sitten vielä se paljon käytetty vieraskirja, eli valokuva-albumi parista, jonka sivuille vieraat nimensä raapustavat.

Että mikäs laitetaan teidän häihin? Vai joku ihan jokerivaihtoehto?

Meillä ei vielä olla ihan niin pitkälle mietitty, mutta tämän hetken suosikki omalla kohdalla on tuo jo jokseenkin perinteiseksi muodostuneeseen valokuva-albumijuttu tai jos oikein askarrella haluan, vieraskirjapuu (ei siihen sormiväriversioon).

2 kommenttia:

  1. Meille tulee todennäköisesti sellanen itsetehtyihin koivuisiin kehyksiin viritetty "kanaverkko", johon vieraat saa laittaa tervehdyksensä kiinni pienellä pyykkipojalla. Photo boothista saatavat kuvat lisätään jokaisen viestin viereen jälkeen päin, ja taulusta jää meille sitten kiva muisto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa varsin kivalta idealta ja juurikin siitä tykkään, että jää joku muisto, jonka sitten voi laittaa halutessaan näkyville. Sitä vilkastessaan nousee sitten jälkeenpäin varmasti hymy huulille :)

      Poista