maanantai 1. lokakuuta 2012

Money, Money, Money

Nyt on tullut listattua varmaan teidän kyllästymiseen asti eri vaihtoehtoja juhlapaikaksi ja silti en koe olevani tippaakaan fiksumpi asian suhteen Ja paljon paikkavaihtoehtoja jäi myös puuttumaan. Kuitenkin loppupeleissä sen, valitseeko tämä pari ulkomaat, kartanon vai työväentalon tai jotain siltä väliltä, riippuu ihan himpun verran vaan tuosta budjettipuolesta. Tyyli on se, jota voi muokata ja mukauttaa, samoin väkimäärä, mutta budjetti on kyllä sellainen tekijä ettei sitä voi rajattomasti muokata oman mieltymyksen mukaan. Se vaan on vähän niin, että palkkaa tulee tietyn verran ja siitä menee jokunen osa muihin menoihin ja elämiseen ja sitten voidaan ruveta katsomaan mitä siitä vähäisestä lohkeaisi häihin laitettavaksi. Näin siis meillä, kun ei olla kultalusikka persauksissa synnytty eikä haluta maksattaa häitämme vanhemmillamme.

Voi varmasti kuullostaa varsin hurjalta, ettei meillä vielä ole juurikaan varoja häitä varten säästettynä, muutamia satasia lukuunottamatta, mutta eiköhän sitä saada tiukalla kurilla kasaan. Saahan moni lyhyemmälläkin "varoitusajalla" säästetyksi oman budjettinsa mukaisen summan. Eihän siinä muuta ole, kuin että myönnytyksiä tulee tehdä, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Budjetti on varmasti myös yksi isoimpia asioita, joka saattaa aiheuttaa hmm varsin värikästä keskustelua tässä häätouhussa näin niinkun minun ja sulhasen välillä, se kun ei voi ymmärtää miksi joku käyttäisi käytetyn auton verran rahaa yhteen päivään ja sitä myötä muiden ihmisten syöttämiseen ja juottamiseen. Nii-in tottahan se on, osalla siitä rahasta minkä saisi noin vain uppoamaan häihin, saisi varmasti paljon muutakin hommattua.

Budjetti on siis ehdottomasti tehtävä tai homma lähtee lapasesta, ainakin tämän morsion shoppailuinnostuksella. Karkeasti laskettuna meidän budjetti tulee olemaan varmaan jotain 1000 euron ja 10 000 euron väliltä, ihan riippuen meidän säästämisinnosta. Mutta ajan myötä lupaan valottaa sitä lopullista budjettia ihan rehellisesti. Nyt vaan ei voi yhtään vielä tietää mitä mikäkin maksaa, vaikka blogisiskot sitä onneksi omissa hääblogeissaan enemmän tai vähemmän avaa tällaisille noviiseille.

Mitään mahtipontista budjettia häitä varten ei kuitenkaan ole tulossa, jossei nyt lotossa voiteta miljoonia (varsin pieni todennäköisyys kun ei lottoa). Mutta rajallinen budjetti, kekseliäs morsian. Toivottavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti