keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Viiminen kuukausi menos

Niin se vaan aika lentää ja vika kuukausi ennen häitä on jo hyvässä vauhdissa. Ja se jos mikä on saanu vipinää tämänkin morsmaikun kinttuihin. Tässäpä pikakelaus aikaansaannoksiin:

Bändi

Saatiin jo ennen joulua tutulta erään bändin yhteystiedot ja innostuttiin bändin biisilistasta ja soittonäytteestä tosi paljon. Ainut mitä mietittiin, oli hinta. Todettiin kuitenkin, että otetaan mieluummin tosi hyvä bändi ja maksetaan siitä ihan pikkusen enempi, kun huono josta maksettaisiin kuitenkin paljon. Oltiin jo ihan innoissamme.. kunnes selvisi ettei bändi olekaan enää käytettävissä. Auts, mietittiin liian pitkään!

Mutta sitten kävikin ihan hyvin: Saatiin alkuperäisen bändin jäseneltä toisen bändin yhteystiedot. Hän kehui bändiä ja niinpä Pohjalaanen oli kyseiseen bändiin yhteydessä. Saatiin todella menevä biisilista ja tieto siitä, että bändi on käytettävissä, joten tällä kertaa ei aikailtu, vaan varattiin bändi samantien.

Ja voi vitsit mitkä partyfiilikset tuli! Tuskin maltan odottaa, että pääsen jorailemaan ihanien ystävien ja tuoreen aviomiehen kanssa.


Valokuvaaja

Oma veljeni on loistava valokuvaaja ja tykkään hänen taiteellisesta silmästään ihan valtavan paljon. Mutta ei olisi reilua työllistää velipoikaa täysin kuvaajaksi ainoan siskonsa häissä, joten päätettiin suosiolla ottaa ulkopuolinen valokuvaaja. Itse tietysti katselin netistä kuvaajien sivuja, ihastellen joiden tuotoksia ja taas ihmetellen toisten tuoksia. No tein kuitenkin sen huomion, että budjettiin saisi tehtyä vähintään tonnin, paikoittain ylikin, loven kuvauksen ollessa puheenaiheena. Ja ymmärtäähän sen, kun ottaa huomioon kuinka pitkän päivän kuvaaja tekee ensin hääpäivänä ja sitten vielä kuvia muokaten. Mutta jossain oli nyt pakko säästää ja pienen väännön jälkeen päätettiin ottaa ystävän suosittelema opiskelijanuorukainen, joka kuitenkin on tehnyt paljon hääkuvauskeikkaa ja ollut mm kuvaamassa meidänkin juhlapaikassa eli tietää kyseisen paikan haasteita. Saatiin hyvä hinta ja portfolio näytti hyvältä, joten ei muuta kun varaamaan.

Hääpuvun korjaussovitus...

...ei ole siis vielä ollut, mutta sain sen varattua maanantaille. Tiedän, tosi myöhänen lintunen olen, mutta...

...alusvaatteet..

...tuli hankittua vasta viime viikolla. Tosin en löytänyt ihan just sellasia ku halusin (kiitti vaan maan vetovoiman kurittama luomuvarustus). Saa nyt sitten nähdä menenkö tylsillä ja arkisilla. Voihan ne sitten vaihtaa ;)

Hääpuvun sovitus sen sijaan pistää puhtia...

...kenkäostoksiin

En vielä löytänyt sopivia, mutta pakko hakea huomenna/yli huomenna. Hups.


Pitopalvelutapaaminen

On huomenna Jesse's Dine:ssa. Lista kaiken maailman kysymyksistä on laadittu. Saas nähdä päästäänkö samalle kartalle :P

Kakkuasia

Tuskastelin muutama viikko sitten hääkakun kanssa ja niin vaan keskusteltiin Pohjalaasen kanssa asiasta ja päätettiin ottaa yhteyttä MBakeryyn. Nyt sitten vaan maistamaan paria vaihtoehtoa ja sitten päätös sen suhteen, mitä otettaisiin meidän häihin mussutettavaksi.

Porkkanakakkujakaan ei olla unohdettu, vaan Pohjalaasen sisko ilmoitti juuri tänään, että kuusi kakkupohjaa on nyt tehty pakastimeen. Reseptiä oli tarkistettu ja sain viime viikon perjantaina maistiaiset kyseisestä kakusta. Siitä tulee kyllä hyvää, eli en enää sitä murehdi.

Kampaaja ja meikki

Olin tosi helppo asiakas tällee viimetipassa kun soitin erääseen turkulaiseen kampaamoon ja ilmotiin haluavani hääkampauksen ja -meikin lisäksi kampaukset seitsemälle ja meikit viidelle muulle naiselle. :D Siinä tais tulla kerralla kampaamon lauantai myydyksi :D

Koekampaukseen ja meikkiin menenkin sitten 29.1.2014. Siihen mennessä pitää sit tehä päätökset mahdollisista hiuskoristeista.

Tanssitunti

Sain kun sainkin varattua minulle ja Pohjalaaselle pari yksityistä tanssituntia valssin hiomista varten. Jee. Ehkä mun mekko ei repeäkään häävalssissa kun Pohjalaanen kahdella vasemmalla jalallaan talloisi sen päälle (sori kulta luottamuksesta).

Kukkakauppavisiitti

Varasin ajan paikalliseen tilauskukkakauppaamme, jota tosi monet oli kehuneet. Ja voi kuinka sympaattinen tämä rouva floristi olikaan :) Suitsait hän ehdotti erilaisia kimppuja ja pöytäkoristeita ja antoi hinta-arviota. Ja hän myös tiesi juhlapaikan ja osasi ehdottaa tyyliä, joka sopisi sinne. Nyt hetken makustelen asiaa ja sitten olen yhteydessä vielä kukkakauppaan, toivottavasti tilauksen merkeissä.


Niin se Juhlapaikka

Käytiin sitä kattomassa viime viikon maanantaina ja se on vielä hienompi kun muistettiin! Kerrassaan upea ja varmasti vielä upeampi jos ei ihan tarkalleen tiedä mitä odottaa. Ainut pitkä miinus paikan tuoleista, jotka eivät ole mitenkään kauniit. Mutta muuten täytyy kyl sanoa että juhlafiilis alkaa kovasti hiipiä mieleen..

Tuolihuput

Ja koska tuolit eivät ole kauniit, päätin kysellä tuolihuppujen vuokrahintoja. Nyt sitten vaan valitettavasti jouduttiin myöntymään siihen, että budjetti ei veny tuolien verhoamiseen. Se kuitenkin sovittiin, että meidän tuoleihin laitetaan jotain ekstraa. Tosin jos saan jostain venytettyä vähän budjettia, voisin muitakin tuoleja jotenkin koristella. Mutta se on sitten ihan viimosia juttuja, koska loppujen lopuksi ne tuolit huomaa lähinnä tyhjässä salissa.. Esim itse en edes muistanut millaiset tuolit oli kesällä ystäväni häissä.. (eikä ne tuolit nyt niin sysirumat ole)

Tallinnaan

Juomat hankitaan monen muun tapaan etelänaapurista ja istuttiinkin Pohjalaasen kanssa eilen alas oikein miettimään mitä sieltä sitten kannattaisi ostaa. No, alkuun suht tiukka ostoslista lähti ihan pikkasen laajenemaan... No eipähän lopu juoma kesken. Tai siis eihän mitään vielä ole ostettu, mutta matka on varattu.

last but not least Sormus

Käytiin jo ennen joulua Raumalla CaiSannissa katselemassa sormuksia ja etenkin kiinnostus moissaniittia kohtaan oli yksi syy miksi päätettiin kyseisessä yrityksessä piipahtaa. En kuitenkaan tullut tilanneeksi sormusta silloin, koska no.. minun täytyi ihan tosissani käydä pääni sisällä keskustelua siitä, harmittaako minua joskus jos päädyn nyt luonnosta tongitun timantin sijaan labrassa tehtyyn...

No minäpä päätin, että moissaniitti se on ja onneksi ei ollut liian myöhäistä tehdä sormustilausta. :)

Huh! Tulipas varsinainen kilometripostaus vaikka nyt vaan raapaistiin pikaisesti sitä, mitä aikaiseksi on saatu. Paljon toki vielä puuttuukin ja se jos mikä tulee pitämään tämän parin kiireisenä seuraavat kolme viikkoa ja pari päivää. Niinpä, niin vähän siihen on enää aikaa.

Ja lupaan kyllä kertoa noista kaikista sitten tarkemmin, kun niistä on tarkemmin jotain kerrottavaa :) Nyt kohti pehkuja valmistautumaan huomiseen pitopalveluvierailuun ja täsmäiskuihin kenkäkauppoihin.

Kuvat on muuten viime maanantailta meidän juhlapaikasta. Se on U-P-E-A!


9 kommenttia:

  1. Vau tuo juhlapaikka näyttää tosi upealta, voittaa kyllä melkeinpä noiden kuvien perusteella meidänkin juhlapaikan, josta kerroin täällä. Minulta on mennyt ihan ohi, että missä teidän häitä vietettiinkään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on upea ja varmasti tämän seudun näyttävimpiä.Meidän häitä vietetään siis Turussa Akatemiatalon juhlasalissa. Upealta näyttää myös teidän juhlapaikka ja teillä on nätit tuolitki ;)

      Poista
  2. Vautsi mikä juhlapaikka ja hurjan tehokas oot ollut! Pointsit sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JUhlapaikka tosiaan on ihana ja to do lista tuntuu loputtomalta, vaikka jotain aikaseksi nyt saatukin. Tosin nämäkin asiat olis voinu hoitaa aikapäiviä sitten..

      Poista
  3. Teillä onkin asiat edenneet isoin harppauksin. :) Kuulostaa tutulta, kun meilläkin on ollut tässä kuukausi ennen häitä monenlaista palaveria, sopimista ja hakemista. Hieman meinaa iskea stressi siitä, miten paljon asioita to do -listalla vielä on, mutta koitetaanpa nauttia vielä viimeisistä viikoista, eikö niin? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimetipassa on pakko ottaa tolkuttomia loikkia. Ja mä niin oon samaa mieltä tosta to do-listan laajuudesta vielä tällästen tehoviikkojenkin jälkeen. Mut koitetaan nauttia :)

      Poista
  4. Tuo juhlapaikka on kyllä mieletön! Ja ihanaa että jollakin muullakin lähiaikoina avioituvalla on vielä asioita hoitamatta :D

    VastaaPoista
  5. Heippa ja paljon onnea!
    Hääsuunnitelmat täällä käynnissä ja Turussa olisi tarkoitus häitä juhlia. Juhlapaikka keskustasta vielä hakusessa ja kyllä tuo Akatemiatalon juhlasali vaan upealta näyttää. Saako udella juhlapaikan vuokraa? Päivitettyä tietoa, kun en netistä löytänyt.
    Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos :) Akatemiatalo ja siis se koko hovioikeuden talo on menossa ymmärtääkseni pian remonttiin, joten kannattaa ihan ekana tarkistaa onko kyseinen tila ylipäätään käytettävissä häidenne ajankohtana. Tilan vuokrasta voin antaa enempi infoa sitte ku saadaan lasku :P Kun ihan tarkkaa summaa en tiedä, pohjalaanen on hoitanu sen yhteydenpitopuolen pääasiallisesti.

      Poista